DSCN6845

Šiaip ar ne taip, bet moliūgų metas. Taigi pasigaminkime ką nors saldaus.

Pradėkime nuo kremo:

Išsukam 200g sviesto, sumaišome jį su 400g varškės, 150g kondensuoto pieno ir įdedame šaukštelį vanilinio cukraus.

DSCN6807 DSCN6810 DSCN6812

Statome į šaldytuvą, kol gaminsime tešlą:
Išsukame 5 kiaušinių trynius su stikline cukraus, šaukšteliu valgomosios sodos. Dedame po pusę šaukštelio gvazdikėlių, muškato riešuto, kvapiųjų pipirų, malto imbiero. Vieną valgomąjį šaukštą cinamono. Pilame 0,5l moliūgų tyrės, dedame valgomąjį šaukštą citrinų sulčių, nepilną stiklinę miltų (taip maždaug be ketvirtadalio). Viską gerai išmaišome. Atlikusius kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų. Įmaišome į tešlą.

DSCN6821 DSCN6823DSCN6829 DSCN6832 DSCN6830

Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, ištepame sviestu ir apiberiame miltais. Tešlą išpilame plonu sluoksniu ant popieriaus.

DSCN6834DSCN6836

Šauname į 190C orkaitę ir kepame 7-10 minučių. Priklausomai nuo tešlos storio ji keps ilgiau arba trumpiau – patikrinkite būseną su mediniu pagaliuku pradūrę tešlos centrą. Jei tešla prie pagaliuko neprilipo – vadinasi iškepė.

DSCN6839

Dabar atsakingas momentas:

Ištraukę tešlą, pavėsiname ją apie 10min, tada apverčiame ant drėgno rankšluosčio, suvyniojame ir vėsiname dar 20min.

Tešlą ištiesiame, ištepame kremu ir susukame (rankšluosčio nebereikia, nebent jį valgysite).

DSCN6841

Apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą porai valandų.

DSCN6845Valgome.

Tagged with:
 

One Response to Saldus moliūgų vyniotinis su varškės kremu

  1. kaip pasigaminti moliugu tyre ar deti cukraus ir kiek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.