DSCN6911

Tai va,

atsitiko neįtikėtina sėkmė ir geri žmonės atvežė visą maišą jalapeno pipirų. Nusprendėm valgyti įdarytus.

Imame pusę kilogramo liesos jautienos. Ją sumalame ir pakepame ant aliejaus. Ant viršaus verčiame nedidelį smulkiai supjaustytą svogūną, dar šiek tiek pakepame.

 

Beriame šaukštelį juodų maltų pipirų, porą šaukštelių malto kumino. Druskos pagal skonį.

DSCN6880

Pilame stiklinę vandens, bei porą šaukštų pomidorų pastos. Uždengiame ir troškiname apie 20min.

DSCN6890

Atidengiame ir nugariname vandenį. Atidedame į šalį, kad mėsa šiek tiek atauštų.

Jalapenus įpjauname išilgai ir iš vidaus  išimame sėklas – jas nesunku pašalinti pakišus pipirą po šaltu tekančiu vandeniu.

Sutarkuojame kokį 200g Čedario sūrio. Sumaišome su atvėsusia mėsa.

DSCN6892DSCN6899

Kemšame jalapenus.

DSCN6904

Kimštus pipirus išdėliojame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepame 200C orkaitėje apie 20 min. Tiems, kurie bijo, kad kepti jalapenai yra “labai baisu ir aštru” ir po jų pavalgymo “niekada nebebūsite tokie, kokiais buvote”, galiu nuraminti, – iškepę pipirai tampa romūs ir saldūs.

DSCN6907

Pateikiame su išsukta neriebia grietine, sumaišyta su česnaku ir, jeigu turite šviežiomis petražolėmis.

DSCN6909DSCN6911

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.