DSCN8641

Šiaip nesu didelis šašlykų mėgėjas, – valgau juos vieną – du kartus per metus, Tačiau jei jau valgyti, tai nepakenčiu tų siaubų, kuriuos mėgsta mūsų tautiečiai. Pvz marinavimas acte – nuo sovietmečio pasilikęs mėsos marinavimo būdas. Žinoma, kai anais laikais parduotuvėse tegalėdavai nusipirkti papuvusių kiaulės kanopų bei kažkokių kažkokios mėsos gabalų, taigi actas buvo vienintelė panacėja panaikinti bjaurų kvapą arba suminkštinti tą kažkokią mėsą. Tokiu būdu išmarinuota mėsa pasižymėdavo nepalyginamu sausumu.

Dar vienas lietuvių pamėgtas marinavimo būdas – majonezas. Manau, kad tai yra mūsų “suMaxim’ėjusios” tautos tradicinis patiekalas. Nelabai kuo skiriasi nuo marinavimo acte, tik labiau šiuolaikiška.

Taigi, pabandykime pasiruošti kažką bent jau iš toli primenančio šašlyką:

Kilogramą riebesnės avienos (arba kiaulienos) sprandinės supjaustome dideliais, 4 cm dydžio kubeliais. Sumaišome ją su stambiai pjaustytais 2-3 dideliais pomidorais, keliomis stambiai pjaustytomis paprikomis ir dviem stambesniais susmulkintais svogūnais bei juodaisiais pipirais. Dedame saują sukapotos kinzos (kalendros) lapų. Statome į šaldytuvą bent 5 valandom (o geriausa parai).

DSCN8621DSCN8628

Valandą prieš kepant dedame druskos ir viską išmaišome.

DSCN8630

Ant iešmų mauname kartu su daržovėmis. Kepame ant stipriai įkaitusių žarijų 8-12 minučių, arba kol iškeps. Pomidorų sulčių užtenka mėsai išsimarinuoti, taip pat jos neišdžiovina.

DSCN8634DSCN8636DSCN8637DSCN8640DSCN8641DSCN8644

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.