Lėtoji jautiena

DSCN8602

Na, galų gale įsigijau ilgai svajotą lėtapuodį (slow cooker’i). Aparato principas – maistas ruošiamas žemoje temperatūroje, tačiau ilgą laiką.

Pirmas eksperimentas – banali lėtoji jautiena.

Taigi, imame pusantro kilogramo jautienos mentės, ją apkepame keptuvėje. Lėtapuodžio dugną išklojame stambiai pjaustytais svogūnais (porą, trejetą galvų) ir stambiai pjaustytomis morkomis (irgi 3-4 morkos).

DSCN8584DSCN8580DSCN8586DSCN8587DSCN8592

Ant daržovių dedame mėsą, įmetame keletą smulkinto česnako skiltelių, įpilame pusę stiklinės jautienos sultinio. Papipiriname ir padruskiname. Galiausiai krauname mažų šviežių bulvyčių (arba pasmulkintu didesnių).

DSCN8593

Lėtapuodį jungiame 8 valandoms ant žemos temperatūros.

DSCN8598

Mėsa gaunasi neįtikėtinai minkšta, tuo tarpu daržovės išsitroškina puikiai ir nesubyra.

DSCN8600DSCN8601DSCN8602

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.