DSCN7115

Kažkaip senokai nerašiau. Pats laikas pralaisvinti fotoaparato kortelę.

Taigi, dėmesio, – karštos salotos.

Pirma ruošiame padažą.

Poroje šaukštų alyvuogių aliejaus pakepame porą smulkinto česnako skiltelių. Ištirpiname vieną šaukštą medaus. Įpilame porą šaukštų Balzamiko acto. Pastatome atvėsti.

DSCN7093 DSCN7095 DSCN7100

Keptuvėje (be aliejaus), orkaitėje, arba ant grilio pakepame ketvirčiais pjaustytas paprikas, kelis nedidelius griežinėliais supjaustytus baklažanus bei cukinijas.

DSCN7092DSCN7098DSCN7102DSCN7111

Daržoves sudedame į indą, sumaišome su acte lengvai pamarinuotais raudonaisiais svogūnais, “Iceberg” salotų lapais, užpilame atvėsusį padažą.

DSCN7105DSCN7110

O dabar, metas kūrybai:

Jei norite visiškai vegetariško varianto, dedate fetos sūrio. Tokiu atveju nereikės į salotas dėti druskos.

Man labiausiai patinka šios salotos su lengvai pakeptos, jautienos juostelėmis (1 cm storio jautienos gabaliukus pakepame iš abiejų pusių po pusę minutės, pabarstome druska bei pipirais ir supjaustome riekelėmis).

Pateikiame su šviesia itališka duona.

DSCN7114 DSCN7115

Valgome.

Tagged with:
 

One Response to Karštos salotos

  1. Blogas says:

    Neblogai. Reikės paragauti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.