DSCN6138

Kaip jau skelbia pavadinimas, šis receptas bus skirtas ne žaliavalgystės šalininkams.

Kaip paaiškėjo beieškant teisingų “T-bone” steikų, – Lietuvoje jų nėra. Mūsų mėsininkai mėsą pjausto pagal nuo sovietmečio likusias tradicijas ir nepripažįsta imperialistinių kiaulių išmonių.

Taigi steikai bus L-bone.

Kaip tai daroma:

Perkame norimą kiekį steikų. Storis – apie du pirštai. Mūsiškių kiekvienas svėrė apie 700gr. Mėsą palaikome valandėlę kambario temperatūroje, tada abi puses įtriname druska ir pipirais.

DSCN6105

Gerai įkaitiname storasienę keptuvę. Steikus patepame aliejumi ir pakepame abi puses po porą minučių. Vartyt nevartome. Nepanikuojame. Tik padedame ant keptuvės ir palaikome vieną ir kitą puselę po 2 minutes.

DSCN6112DSCN6116

Pakepintus steikus, dedame ant skardos ir šauname i 175C orkaitę 10-15min (priklausomai nuo norimo steiko gatavumo).

DSCN6117

Mes kepėme 13minučių, taigi gavosi “medium”. Ištraukę palaikome apie penkias minutes.

DSCN6127DSCN6128

Kol mėsa guli orkaitėje, pasigarinam daržovių. Mūsų atveju – brokolių.

DSCN6125

Patariu negaminti jokių sunkių garnyrų, tokių kaip visų pamėgtos bulvės, kečupas ir majonezas – mėsos šmotai tikrai dideli ir juos reikia valgyti vienus.

Pateikiame ant lėkštės.

DSCN6134DSCN6138

Valgome.

Tagged with:
 

6 Responses to T-bone steikai, arba šmotelis mėsos

  1. Artis says:

    Kur mėsą pirkai? 🙂
    Seilės kaupiasi į foto žiūrint 🙂

  2. gemaite says:

    o kokia čia mėsa?

  3. s says:

    Jautiena, zhinoma

  4. gemaite says:

    Bet su kaulu, taigi kuri dalis čia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.