DSCN6095

Ko gero mano mėgstamiausias keptos vištos receptas.

Taigi, sumalame šaukštelį juodųjų pipirų, dedame pora šaukštelių druskos bei raudonos saldžiosios paprikos miltelių. Gerą žiupsnį kmynų. Šiuo mišiniu įtriname vištą iš išorės ir vidaus. Leidžiame pasimarinuoti porą valandų.

DSCN6069

Supjaustome skiltelėmis vieną didelį obuolį, jei višta didelė, imame kelis obuolius.

DSCN6083

Įkaitiname orkaitę iki 200C. Vištos krūtinėlės odą įpjauname ir po ja pakišame porą šaukštelių sviesto. Vištą kemšame obuoliais ir, kiek liko vietos džiovintomis slyvomis be kauliukų. Užrišame. Vištos viršų apiberiame keliais žiupsniais rudojo cukraus ir šauname į orkaitę pusei valandos.

DSCN6089

Praėjus pusvalandžiui greta vištos dedame aliejuje, kumine ir druskoje apvoliotas bulvių puseles. Kepame toliau, kokias 45 minutes. Pateikiame su šviežiomis salotomis.

DSCN6095DSCN6091

Valgome.

 

Tagged with:
 

5 Responses to Obuoliais ir slyvomis kimšta višta

  1. Haroldas Kestauskas says:

    Kodęl nėra valgymo nuotraukos?

  2. nespeja fotikas tokiu trumpu ishlaikymu daryt 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.