Taip jau atsitiko, kad namie teleportavosi didžiulė rūkyta višta. O idėja misti vien ja keletą dienų tikrai nedžiugino. Taigi, nusprendėme pasikviesti svečių ir pasigaminti vištienos pyragėlius.
Taigi, nusiplauname porą šimtų gramų špinatų. Juos pakepiname ant aliejaus (apie penkias minutes, arba kol išgaruos vanduo). Špinatus atidedame į šalį ir leidžiame ataušti.
Apie 600 gr. vištienos sudedame į smulkintuvę prieš tai pašalinę odą, kremzles ir, žinoma, kaulus.
Ant viršaus krauname špinatus bei 100gr grietines, porą šaukštelių Dižono garstyčių, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, gerą žiupsnį tarkuoto Parmezano sūrio, kelis šviežius svogūniukus iš daržo (kartu su laiškais). Viską susmulkiname ir gerai išmaišome.
Pirminė idėja buvo viską vynioti į Filo tešlą. Deja, jos niekur nesugebėjome gauti. Taigi, darėme lietuviškai – su daugiasluoksne bemiele tešla.
Ant delno dydžio tešlos stačiakampio dedame šaukštą vištienos mišinio, užlenkiame ir užspaudžiame kraštelius.
Patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į 200C orkaitę 20-30 minučių.
Valgome.