Nedideliais kubeliais supjaustome porą vištienos krūtinėlių (be odos).

Stiklinę miltų (turėjome tik kvietinių) sumaišome su puse šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir druskos. Įpilame vandens ir išmaišome, tešla turėtų gautis skystoka.

Tešloje apvoliojame vištienos kubelius ir išverdame karštame aliejuje. Atidedame į šalį.

Puode sumaišome stiklinę acto ir tris ketvirčius stiklines rudojo cukraus. Įdedame šaukštą kečiupo. Viską verdame ant nedidelės ugnies, kol actas išgaruos (pajausite, kada garai pasidarys nebe aitrūs).

Keptuvėje lengvai pakepiname griežinėliais pjaustytas morkas, svogūną ir saldžią papriką.

Pilame saldžiarūgštį padažą, porą stiklinių vandens, įdedame pjaustytus konservuotus ananasus. Viską troškiname atidengę, kol vanduo išgaruos per pusę.

Sudedame vištieną ir atsargiai maišydami toliau gariname vandenį. Palaukiame, kol padažas sutirštės ir padengs mėsą.

Pateikiame su ryžiais.

Valgome.

 

Tagged with:
 

One Response to Saldžiarūgštė traški vištiena

  1. says:

    Tiesiog paprastas ir labai reikalingas patarimas – savo receptų pradžioje surašykite reikalingus ingredientus, nes taip lengviau orientuotis.. O šį gardumėlį jau ryt ketinu gaminti. Ačiū už receptą. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.