Guliašas iš Transilvanijos

Nuostabus patiekalas šaltam žiemos vakarui (labai aktualu, kai šiuo metu, termometro stulpelis nukrenta iki siaubingų -22).

Taigi, supjaustome didelį svogūną ir jį pakepiname troškinimui skirtame puode ant aliejaus.

Ant viršaus metame 600 gr stambiais kubeliais pjaustytos kiaulienos. Labiausiai tinka mentė, bet niekas gi nedraudžia naudoti kitą kūno dalį. Mėsą šiek tiek pakepiname, kol pradės truputėli rusvėti.

Į puodą pilame pusantro litro jautienos (arba vištienos) sultinio. Dedame 100g pomidorų pastos, beriame šaukštelį kmynų sėklų, porą šaukštelių raudonos saldžios paprikos miltelių, druskos. Uždengiame ir troškiname apie valandą.

Sudedame litriuką raugintų kopūstų (jei labai rūgštūs, tai iš pradžių nuplauname juos šaltu vandeniu). Uždengiame ir dar patroškiname apie 30-40 minučių.

Dedame pusę su kaupu stiklinės grietinės, gerai išmaišome.

Paverdame 20min atidarę, kol išgaruos vandens perteklius (skysčių turi likti maždaug trečdalis puodo). Patikriname, ar užtenka druskos. Jei norite, kad troškinys būtų tirštesnis, atsargiai įberkite šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite. Aš to nedariau, – stengiuosi vengti tirštinimo krakmolu. Krakmolas trumpai sulaiko vandenį, – po kiek laiko jūsų troškinys “pavandeniuoja”.

Pateikiame su bulvių koše.

Valgome.

 

 

About the Author

1 thought on “Guliašas iš Transilvanijos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.