Nesunkiai pagaminamas, tačiau ilgokai troškinamas patiekaliukas.

Imame kelis vidutinio dydžio svogūnus, supjaustome žiedais. Troškinimui skirtame puode ištirpdome 6 arbatinius šaukštelius sviesto ir jame apkepame svogūnus (apskrudinti nereikia). Pakepintus svogūnus išgraibome kiaurasamčiu, sviestą perpilame į indelį.

Pusę kilogramo kiaulienos mentės supjaustome kokiais 2cm. dydžio gabaliukais. Nuo mėsos pasistenkite nupjaustyti visus lašinukus.

Nuskutme apie kilogramą bulvių ir jas supjaustome storais, pusės cm storio griežinėliais.

Sumalame porą-trejetą šaukštelių paprastų kmynų (ne kumino), taip pat apie šaukštelį juodųjų pipirų.

Puodo dugną išklojame dviem trečdaliais bulvių, ant jų dedame mėsą, kelias stambiai pjaustytas morkas. Beriame kmynus bei pipirus, šiek tiek druskos. Uždengiame likusiomis bulvėmis ir pakepintais svogūnais. Atgal supilame sviestą ir du puodelius vištienos sultinio.

Uždengę šauname į 175C orkaitę ir troškiname 2.5h. Jokiu būdu nemaišome, – raskite kokį įdomų užsiemimą ir pamirškite apie puodą. Po 2.5h puodą atidengiame ir padidinę ugnį paskrudiname viršų (apie 5-6min, jei skrudiname su griliu).

Kmynai suteikia patiekalui įdomų, vesinantį skonį 🙂 .

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.