Turkiškas jautienos troškinys (Testi kebab)

Lietuviui, žodelis “kebab” labiau asocijuojasi su ant blyno pripjaustyta mėsa, daržovėmis bei majonezu. Iš tikrųjų, “kebab” reiškia mėsos patiekalą. Lietuviškasis greito maisto variantas, pilnai turėtų vadintis “kebab roll’u”.

Na, o mes gaminsime turkišką troškinuką. Tikrasis šio patiekalo variantas daromas moliniuose induose, užkimštuose duonos tešla ir troškinamas krosnyje. Paskui puodas sudaužomas, idant “prisikasti” iki troškinuko.

Man, kažkaip molinio puodo pasidarė gaila, o ir krosnies neturiu, taigi bandysiu pritaikyti gaminimo eigą paprastam europiečiui.

Supjaustome kokius 600 gr. jautienos nugarinės, penkis vidutinio dydžio pomidorus, dvi dideles žalias paprikas.

Viską verčiame į puodą, padruskiname, pabarstome juodaisiais pipirais. Įmetame 8-10 smulkintų česnako skiltelių ir apie 50gr sviesto.

Uždengiame ir šauname į 250C orkaitę valandai. Maišyti nereikia, papildomo vandens pilti – irgi ne.

Pateikiame su balta duona.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *