Pasitaikė proga gauti triušienos, taigi šį vakarą, senas geras receptas, kurį pamenu nuo vaikystės.

Triušį supjaustome vidutinio didumo gabaliukais (galinė koja per pusę).

Pakepiname ant įkaitinto aliejaus, kol apskrus iš visų pusių (jokiu būdu nedruskiname).

Mėsą dedame į troškinimui skirtą puodą, ant viršaus krauname didelę smulkintą morką, didelį smulkintą svogūną bei keletą sukapotų česnako skiltelių. Beriame porą šaukštelių druskos ir šaukštelį maltų juodųjų pipirų.

Viską užpilę vandeniu, kad apsemtų, užviriname ir troškiname uždengę ant mažos ugnies apie valandą.

Po valandos į troškinį pilame gerą stiklinę pusriebės grietinėlės bei gerą šaukštą Dižono garstyčių ir atidengę troškiname dar apie pusę valandos – 45 minutes, kol skysčio perteklius nugaruos.

Kol mėsa burbuliuoja, pasigaminame burokėlių garnyrą. Kokius 5 vidutinio dydžio virtus burokėlius sutarkuojame burokine tarka. Ant sviesto pakepiname smulkintą vidutinio dydžio svogūno galvą (apskrudinti nereikia).

Dedame virtus tarkuotus burokelius, beriame porą šaukštelių druskos bei įpilame pusę stiklinės vandens.

Uždengę patroškiname apie 15min. Įpilame pusę stiklinės grietinelės ir atidengę gariname, kol skysčio neliks.

Jei viską darėte pagal nurodymus, triušis jau bus išsitroškinęs.

Pateikiame su karštais burokėliais ir bulvių koše.

Valgome.

 

Tagged with:
 

4 Responses to Grietinėlėje troškintas triušis

  1. Artūras says:

    Ačiū. Labai skanu. Velykų stalo hitas.

  2. […] Pateikiame su bulvių koše ir karštais troškintais burokėliais. […]

  3. hh says:

    gavosi puikiai. aciu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.