Tinkantis patiekalas šaltiems žiemos vakarams.

Tamsias pupeles (kokius 600gr.) pamerkiame bent porą valandų prieš gamindami (geriausiai mirkyti būtų parą).

Kiaulienos šonkauliukus sudedame į molinį, ar kitą su orkaite suderinamą puodą – ten pat galime įdėti nedidelę saujelę smulkiai pjaustytos jautienos.

Keptuvėje pakepiname Pancett’os ir kokias šešias skilteles česnako.

Taip pat dedame į puodą. Beriame šaukštelį juodų maltų pipirų, porą šaukštelių druskos, susmulkintą čili pipiriuką, kelis šaukštelius maltos saldžios paprikos miltelių. Mes dar dėjome porą saujų kapoto saliamio.

Viską uzhpilame jautienos arba vištienos sultiniu ir šauname į 200C orkaitę valandai.

Po valandos, suberiame išbrinkusias pupeles, jei reikia, įpilame šiek tiek vandens (kad viską apsemtų) ir uždengę, troškiname dar valandą, kol pupelės pasidarys minkštos.

Pateikiame su balta duona ir alumi.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.