Turėjome gražų gabaliuką moliūgo, o moliūgų sriubos ar košės nesinorėjo. Todėl paeksperimentavome:

Imame apie  400gr kiaulienos nugarinės. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Pakepiname ant keptuvės ir dedame į puodą.

Ten pat dedame šiek tiek susmulkinto rozmarino bei čiobrelio, supjaustome nedidelę morką ir pomidorą, susmulkiname vidutinio dydžio svogūną. Viską užpilame vištienos arba jautienos sultiniu. Pasūdome, įberiame maltų juodųjų pipirų. Uždengę troškiname ant mažos ugnies apie valandą.

Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais, verčiame į troškinį. Taip pat dedame kokias 3-4 geras saujas sukapoto šviežio kopūsto. Jei reikia, įpilame vandens, kad apsemtų daržoves. Troškiname apie  45 minutes, kol moliūgas pasidarys minkštas, o vanduo išgruos.

Pateikiame su keptomis bulvėmis.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.