Grūstuvėje sumalame tris šaukštelius garstyčių, porą šaukštelių juodųjų pipirų bei druskos, nedidelę šakelę čiobrelio bei šalavijo. Šiais prieskoniais įtriname kilogramą kiaulienos sprandinės ir statome į šaldytuvą bent porai valandų.

Pamarinavę, sprandinę apskrudiname iš visų pusių keptuvėje.

Smulkiai supjaustome vieną vidutinio dydžio morką, didelį svogūną ir porą (tik baltąją poro dalį). Apkepiname kepimo inde, kol svogūnai pasidarys permatomi.

Ant daržovių dedame kiaulieną, įmetame porą lauro lapų, pilame stiklinę portveino ir trečdalį stiklinės brendžio, pusę litro buljono. Beriame geras dvi saujas džiovintų slyvų be kauliukų.

Kepimo indą uždengiame ir statome į 200C orkaitę dviem valandom. Po dviejų valandų mėsą išimame iš indo, įvyniojame į kepimo foliją ir paliekame orkaitėje.

Tuo tarpu likusį nuo kepimo skystį su daržovėmis ir slyvomis susmulkiname blenderyje – tai bus mūsų padažas.

Pateikiame su bulvių koše ir šviežiomis dažovėmis.

Valgome

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.