Sumaišome tris didelius šaukštus šviežio medaus, trečdalį stiklinės sojų padažo apie keturis šaukštus rudojo cukraus ir apie pusę stiklinės Balzamiko acto. Ten pat dedame kokias tris/keturias smulkintas česnako skilteles, keletą šviežių kapotų čili pipirų be sėklyčių bei šakelę rozmarino. Visą šį gėrį pilame ant vištienos blauzdelių (kokių dešimt) ir statome į šaldytuvą porai valandų.

Kai blauzdelės pasimarinuoja, dedame jas ant aliejumi išteptos skardos ir kepame 200C temperatūroje apie 40min. Jos turėtų paruduoti, o cukrus kai kuriose vietose net šiek tiek pajuoduoja.

Kol višta kepa, padažą, kuriame ją marinavome pilame i nedidelį puodą ar keptuvę ir užvirinę gariname tol, kol padažas nepasidarys tirštas. Stengiamės dažnai maišyti, kad jis nepridegtų prie dugno.

Iškepusias blauzdeles pateikiame su bulvių koše (galima ir vienas), užpylę šiek tiek padažo.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.