Uzbekiška avienos sriuba – lagman (лагман)

Nedideliais, 1-1,5 cm gabaliukais supjaustome avieną. Puode išlydome lajų (jei neturime, galima naudoti aliejų).

Jame apskrudiname mėsą,

dedame tris smulkiai pjaustytus vidutinius svogūnus. Juos pakepiname, kol pasidarys auksiniai.

Pilame litrą jautienos sultinio, ir dar apie litrą-pusantro verdančio vandens, dedame šaukštelį kumino. Uždengiame ir troškiname ant mažos ugnies pusantros valandos. Atidengiame, dedame juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, tris didelius smulkintus pomidorus, keletą smulkintų aitriųjų pipirų, 5 skilteles česnako, viena didelę juostelėmis pjaustytą morką, kelias kubeliais pjaustytas bulves. Galima įdėti dar porą šaukštelių natūralios pomidorų pastos (jokiu būdu ne kečiupo/padažo!). Verdame atidengę pusę valandos. Patikriname, ar netrūksta druskos, jei reikia – įdedame.

Laikas ruošti naminius makaronus. Stiklinėje šilto vandens išplakame šaukštelį druskos ir du kiaušinius.

Dedame 3 su puse stiklinės miltų. Gerai išminkome. Palaikome bent 10min. Tešlą plonai iškočiojame, tada gerai apibarstome miltais, suvyniojame ant kočėlo. Tešla turi būti visiškai nelipni. Kočėlą ištraukiame, o tešlos “dešrą” supjaustome išilgai plonomis juostelėmis.

Gavosi ilgi naminiai makaronai.

Užviriname vandenį, į jį dedame porą šaukštelių aliejaus. Dedame šiek tiek makaronų.

Paverdame apie 3min, nukošiame ir nuplauname šaltu vandeniu. Užlašiname šiek tiek aliejaus, kad neliptų ir dedame į lėkštę. Procesą kartojame, kol neliks tešlos.

Makaronus dedame į dubenėlį, užpilame sriuba, apibarstome žalumynais – kalendra ir petražolėmis.

Valgome.

About the Author

2 thoughts on “Uzbekiška avienos sriuba – lagman (лагман)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.