Belgiškas jautienos troškinys su alumi – Carbonade flamande

Pusantro kilogramo jautienos kumpio supjaustome vidutiniško dydžio gabaliukais.

Keptuvėje įkaitiname šaukštelį sviesto ir mėsą apskrudiname.

Jei visa mėsa netelpa į keltuvę, skrudiname per keletą kartų. Apkepusią mėsa atidedame į šalį. Storasieniame puode ištirpiname porą šaukštelių sviesto ir jame apkepame kokius keturis vidutiniško dydžio smulkintus svogūnus.

Kai svogūnai šiek tiek paruduoja, pilame gerą žiupnsnį miltų ir gerai išmaišome. Pilame litrą jautienos sultinio, mediniu šaukštu nugramdome prilipusius miltus ir svogūnus nuo dugno. Dedame didelę šakelę čiobrelio, porą lauro lapų.

Sudedame mėsą ir viską užpilame 700ml/1l šviesaus belgiško alaus. Jis suteiks mūsų patiekalui šiek tiek rūgštumo.

Palaukiame kol viskas užvirs. Supjaustome kokias keturias riekeles duonos (labai tinka meduoliai arba meduolių pyragas), duona riebiai patepame aštriomis garstyčiomis ir uždedame ant troškinio viršaus. Duona besitroškinant paskęs ir ištirps.

Puodą uždengiame ir troškiname ant mažos ugnies 2 valandas. Praėjus laikui, puodą atidengiame, beriame du šaukštus rudojo cukraus, vieną šaukštą druskos, gerai išmaišome ir šiek tiek padidinę ugnį gariname apie valandą, arba kol troškinys nepasidarys tirštas. Kai viskas pradeda tirštėti stengiamės retkarčiais pamaišyti nuo dugno – nes troškinys linkęs pridegt.

Sutirštėjusį troškinį pateikiame su bulvėmis “Fri” (vistik, sakoma, kad belgai jas ir išrado), arba paprastomis virtomis bulvėmis bei daržovių salotomis.

Valgome

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.