Tailandietiška raudonojo kario sriuba

Šį kartą vėl gaminsime karį, tačiau naudosime kiek kitus ingredientus ir kitą kario pastą.

Smulkiais gabalėliais supjaustome pusę kilogramo kiaulienos nugarinės.

Puode įkaitiname aliejų, dedame kokius 4-5 šaukštelius raudonojo kario pastos.

Metame 4 stambiai pjaustytus šalotinius svogūnus, kelias sukapoto česnako skilteles, nedidelę kapoto imbiero šaknį (dar geriau, jei turite galangalo).

Ten pat dedame kelias pjaustytas raudonojo čili ankštis, keletą laimo lapų. Dar turėtų eiti citrinžolė, bet jos, deja nepavyko gauti.

Šiek tiek pakepiname (nedaug, kokią minutę-dvi). Verčiame kiaulieną ir skrudiname kokias 8 minutes.

Pilame kokoso pieną. Kai užverda, dedame žuvies padažo (Fish Sauce – nežinau, kaip tiksliau išversti).

Jo pilti reikia tol, kol karis pasidarys pakankamai sūrus. Druskos nededame – visą sūrumą turi suteikti šis padažas. Dedame po puselę nedidelio baklažano bei cukinijos.

Patroškiname dar 10min, dedame smulkiai pjaustytą ananasą (reikia arba šviežio, arba šaldyto – jokiu būdu ne konservuoto), saują vynuogių, gerą saują kapotos kinzos.

Pakaitiname porą minučių. Pateikiame su virtais ryžiais, pabarstome kapota kinza.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.