Ispaniška vištiena Adobo padaže

Kaip jau esu pasakojęs, gavau siuntinuką įvairių džiovintų čili pipirų. Tagi, ruošime vištieną Adobo padaže. Adobo – tai toks padažas, ruošiamas iš džiovintų pipirų, acto svogūnų ir česnako. Pirma ruošiame Adobo pastą.

Smulkiai supjaustome didelę svogūno galvą. Imame kokius 4-5 džiovintus “Chipotle” pipirus (tai džiovinti ir paskui parūkyti Jelapeno pipirai). Nupjauname kojelę, išimame sėklas. Svogūnus ir pipirus dedame į keptuvę ir užpilame kokiu litru vandens. Palaukiame, kol vanduo užvirs, tada dedame tris/keturis šaukštelius druskos, šaukštelį rudojo cukraus, keturis šaukštelius vynuogių acto, žiupsnelį raudonėlio, pora skiltelių smulkinto česnako. Uždengiame keptuvę ir troškiname ant silpnos ugnies valandą. Retkarčiais pamaišome. Aš dar dėjau vieną “Cascabel” pipiriuką, – bet vien dėl to, kad man jie labai patinka.

Vandens turėtų beveik nelikti. Šį troškinuką sutriname blenderiu. Adobo pasta paruošta. Ją galima likyti šaldytuve apie mėnėsį. Pastą puikiausiai galima naudoti vieną, kaip padažą.

Dabar ruošime vištieną. Tam reikės 4 vištienos šlaunelių (puikiausiai tiks ir kitos kūno dalys). Įtriname nedideliu kiekiu druskos ir valandą palaikome šaldytuve. Pamarinavę, dedame vištieną ant aliejumi išteptos skardos ir kepame 175 laipsnių orkaitėje, kol apskrus (apie valandą). Kol višta kepa, nedideliame puode sumaišome pusę stiklinės grietinės, stiklinę pieno ir kokius penkis šaukštelius Adobo pastos (priklauso nuo to, kaip aštriai mėgstate valgyti). Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol viskas išsimaišys, o pienas beveik užvirs. Paragaujame, ar užtenka druskos. Kai višta iškepa, padažą užpilame ant viršaus ir patroškiname orkaitėje apie 20min. Retkarčiais apipildami padažu mėsą.

Pateikiame su ryžiais ir daržovėmis.

Valgome.

About the Author

1 thought on “Ispaniška vištiena Adobo padaže

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.