Jautiena su daržovėmis kinietiškai

Labai greitai paruošiamas patiekalas keturiems žmonėms. Imame kilogramą jautienos kumpio. Supjaustome labai plonomis juostelėmis (poros milimetrų storio). Geriausias būdas tai padaryti – pjaustyti sušalusią mėsą.

Mėsą apibarstome prieskoniais (juodieji, baltieji pipirai, kalendra, raudonosios aštrios ir saldžios paprikos, nedidelis žiupsnelis druskos). Paliekame pastovėti kokią valandą. Tuo tarpu taip pat plonai supjaustome saldžiąją papriką ir sutarkuojame kelias morkas plonais šiaudeliais.

Mėsą sumaišome su gera sauja kukurūzų krakmolo ir dedame į keptuvę su stipriai įkaitintu aliejumi.

Kepiname maišydami, kol nebematysime žalios mėsos (apie 6-7 minutes).

Mėsą išgriebiame, į keptuvę pilame aliejaus, dedame smulkiai pjaustytą česnaką ir šiek tiek (pagal skonį) tarkuoto imbiero.

Pakepiname apie minutę. Ten pat dedame morkas ir papriką.

Kepiname dar apie 4-5 minutes, tada pilame apie pusę stiklines sojos padažo ir apie pusę stiklinės portveino (arba, dar geriau – šerio).

Maišome ir laukiame, kol soja ir šeris išgaruos. Ant viršaus dedame išmirkytus ryžių makaronus bei supilame mėsą.

Viską gerai išmaišome, palaukiame, kol makaronai ir mėsa sušils.

Valgome.

Šeris patiekalui suteikia savito saldumo, o soja – sūrumo (todėl mėsos praktiškai nereikėjo sūdyti).

About the Author

10 thoughts on “Jautiena su daržovėmis kinietiškai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.