Labai greitai paruošiamas patiekalas keturiems žmonėms. Imame kilogramą jautienos kumpio. Supjaustome labai plonomis juostelėmis (poros milimetrų storio). Geriausias būdas tai padaryti – pjaustyti sušalusią mėsą.

Mėsą apibarstome prieskoniais (juodieji, baltieji pipirai, kalendra, raudonosios aštrios ir saldžios paprikos, nedidelis žiupsnelis druskos). Paliekame pastovėti kokią valandą. Tuo tarpu taip pat plonai supjaustome saldžiąją papriką ir sutarkuojame kelias morkas plonais šiaudeliais.

Mėsą sumaišome su gera sauja kukurūzų krakmolo ir dedame į keptuvę su stipriai įkaitintu aliejumi.

Kepiname maišydami, kol nebematysime žalios mėsos (apie 6-7 minutes).

Mėsą išgriebiame, į keptuvę pilame aliejaus, dedame smulkiai pjaustytą česnaką ir šiek tiek (pagal skonį) tarkuoto imbiero.

Pakepiname apie minutę. Ten pat dedame morkas ir papriką.

Kepiname dar apie 4-5 minutes, tada pilame apie pusę stiklines sojos padažo ir apie pusę stiklinės portveino (arba, dar geriau – šerio).

Maišome ir laukiame, kol soja ir šeris išgaruos. Ant viršaus dedame išmirkytus ryžių makaronus bei supilame mėsą.

Viską gerai išmaišome, palaukiame, kol makaronai ir mėsa sušils.

Valgome.

Šeris patiekalui suteikia savito saldumo, o soja – sūrumo (todėl mėsos praktiškai nereikėjo sūdyti).

10 Responses to Jautiena su daržovėmis kinietiškai

  1. Artis says:

    Ačiū už receptą. Kiek laiko reikia mirkyti ryžius? Ir kiek juos virt/kepinti?

  2. Ryžių makaronai mirkosi trumpai – užpilame karštu vandeniu ir palaikome keletą minučių. Šiaip turetų būti parašyta ant pakelioė

  3. ROOTS says:

    Siaip tai ne 4 zmonems, o 2 🙂 Tiesiog mes 4 buvom 🙂 Mes su Ugne dviese tiek darom.

  4. ROOTS says:

    O pilamas ne portveinas, o pagal recepta ryziu vynas. Bet jis brungus, todel mes naudojam seri arba likerini balta saldu vyna arba blogiausiu atveju tiesiog kuo saldesni balta vyna.

  5. Ugnė says:

    Tas daiktas lietuviškai vadinas cheresas (sherry) 🙂 Ryžių makaronus pagal receptą reikėjo mirkyt kelias minutes, mes mirkėm gal valandą, skirtumo nėra. Ir geriau naudot tuos plonus ryžių makaronus, kažkaip skaniau, nes plokšti sulimpa, reik tuos ten taršyt po visą keptuvę, kad išmaišyt.

  6. Emilijus says:

    Labai daug chemijos

  7. megejas says:

    O ar uztenka skonio ?? man sojos ir ryziu acto/serio, atrodo mazoka kaip kiniskam patiekalui ??

  8. Užtenka tikrai! Daugiau sojos padarytų patiekalą netgi per sūrų.

  9. Diana says:

    Variacijos:vietoj dziuvesiu deti adpziuvusio balto pyrago (batono) keleta riekiu (kad tas 200 gautusi) pamirkius piene ar tiesiog vandenyjearba 2-3 saukstus aviziniu dribsniu (ir sveikiau ir skaniau)ideti dziovintu morku/slyvu/persiku/dziovintu obuoliuku/cukinijosispausti cesnako, kad astriau butuvirtu ir nulupu putpeles kiausinuku vietomis pamaisyt (labai graziai atpjovus riekute atrodo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.