Tam mums reikės apie kilogramo jautienos. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis.

Pakepiname ant įkaitinto aliejaus.

Ten pat dedame smulkiai pjaustyta svogūną, keletą pomidorų bei papriką.

Užpilame puse litro buljono (jei neturime, galima naudoti vandenį), dedame porą šaukštelių saldžios raudonos paprikos (spalvai), pusę šaukštelio malto kumino, šaukštelį aštrių raudonųjų pipirų, druskos. Sutraiškome keletą skiltelių česnako, įdedame smulkintą aštrųjį pipirą. Uždengiam ir troškiname apie valandą.

Kai mėsa pasidaro minkšta, dedame kelias skardines juodųjų pupelių. Labai atsargiai rinkitės pupeles, nes teko apsigauti ir “Maximoje” pasičiupti skardinę, su ant viršaus pavaizduotomis juodomis pupelėmis, tačiau atidarius pamatėme baltas.

Išgariname skystį, kad troškinys pasidarytų tirštas. Troškinį dedame ant tortilijos, ant jo pabarstome sūrio, ir uždedame po keletą gabaliuku marinuoto jelapeno. Jelapeno neturėjome, todėl teko panaudoti aštrius marinuotus agurkėlius :).

Tortiliją susukame, “užrakiname” dantų krapštuku ir šauname į 200 laipsnių orkaitę.

Kepiname, kol sūris išsilydys, o tortilija šiek tiek paskrus (apie 10-15min).

Valgome. 🙂

Tagged with:
 

4 Responses to Naminiai buritos

  1. qemm says:

    gerai atrodo! jamsim…

  2. gintare says:

    Norejau paklausti, o kur pirkote tortilijas?

  3. Tortilijų galima nusipirkti vos ne kiekviename prekybos centre. Pardavinejama pakeliais po 6-8.

  4. gintare says:

    aciu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.