Naminiai mėsainiai

Darome “beveik be E” mėsainius.

Kiekvienam mėsainiui mums reikės išskirti po 200gr jautienos, taigi mėsos kiekį pasiskaičiuokite patys. Mes darėme daug, taigi ir jautienos susimalėm 2kg. Pasūdome, įdedame juodųjų pipirų, galima pagardinti kitais mėgstamais prieskoniais.

Darome 200gr svorio kamuoliukus, juos vis padaužydami į stalą, kad mėsa taptų vienalytė.

Kamuoliukus suplojame ir patepame aliejumi. Turėtų gautis štai tokie “kotletai”:

Kotletus dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame, kol mėsa pasieks norimą lygį.

Kelias minutes prieš nuimant nuo keptuvės, ant viršaus uždedame gabalėlį sūrio ir leidžiame jam šiek tiek pasilydyti.

Mėsainių bandeles apskrudiname orkaitėje.

Pasidarome padažą. Tikslaus padažo recepto negaliu atskleisti, nes man buvo prigrasinta baisiu susidorojimu, jei tai paaiškės, taigi parašau tik tiek: sumaišome vieną dalį majonezo su viena dalimi pomidorų padažo, pridedame prieskonių (turite pilną laisvę eksperimentuoti).

Padažu ištepame paskrudintų bandelių vidines puses. Dedame salotos lapą, tada pjaustyto svogūno, ant viršaus iškepusią mėsą (sūriu i viršų), pomidorus ir marinuotus agurkus, viską užvožiame likusia bandelės pusele. Labai skanu įdėti keletą aštrių marinuotų pipiriukų.

Valgome!!

About the Author

12 thoughts on “Naminiai mėsainiai

Leave a Reply to skirtumas Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.