Patariu pasigaminti netgi tiems, kurie nemėgsta porų 🙂

Taigi, smulkiai supjaustome kokį 100gr kiaulienos šoninės.

Pakepiname ją šaukštelyje sviesto.

Kai šoninė paskrus ir išsiskirs taukai, dedame pjaustyto svogūno ir jį šiek tiek pakepiname. Verčiame ant viršaus supjaustytus 3-4 porus, beriame druskos ir pipirų, uždengiame ir sumažinę ugnį troškiname 15 – 20 min.

Kepimo skardą išklojame sluoksniuota tešla (puikiausiai tinka ir parduotuvinė), pilame ant viršaus patroškintus porus.

Viską užklojame kitu tešlos lakštu. Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir šauname į 200C orkaitę.

Kepame apie 15-20 minučių (arba, kol tešla gražiai paruduos).

Pateikiame su garstyčių padažu (šaukštas Dižono garstyčių, du šaukštai acto, arbatinis šaukštelis alyvų aliejaus).

Valgome.

Tagged with:
 

One Response to Porų pyragas

  1. gintare says:

    Greitas, lengvas ir skanus patiekalas. Pavyko puikiai. Aciu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.