Darome “beveik be E” mėsainius.

Kiekvienam mėsainiui mums reikės išskirti po 200gr jautienos, taigi mėsos kiekį pasiskaičiuokite patys. Mes darėme daug, taigi ir jautienos susimalėm 2kg. Pasūdome, įdedame juodųjų pipirų, galima pagardinti kitais mėgstamais prieskoniais.

Darome 200gr svorio kamuoliukus, juos vis padaužydami į stalą, kad mėsa taptų vienalytė.

Kamuoliukus suplojame ir patepame aliejumi. Turėtų gautis štai tokie “kotletai”:

Kotletus dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame, kol mėsa pasieks norimą lygį.

Kelias minutes prieš nuimant nuo keptuvės, ant viršaus uždedame gabalėlį sūrio ir leidžiame jam šiek tiek pasilydyti.

Mėsainių bandeles apskrudiname orkaitėje.

Pasidarome padažą. Tikslaus padažo recepto negaliu atskleisti, nes man buvo prigrasinta baisiu susidorojimu, jei tai paaiškės, taigi parašau tik tiek: sumaišome vieną dalį majonezo su viena dalimi pomidorų padažo, pridedame prieskonių (turite pilną laisvę eksperimentuoti).

Padažu ištepame paskrudintų bandelių vidines puses. Dedame salotos lapą, tada pjaustyto svogūno, ant viršaus iškepusią mėsą (sūriu i viršų), pomidorus ir marinuotus agurkus, viską užvožiame likusia bandelės pusele. Labai skanu įdėti keletą aštrių marinuotų pipiriukų.

Valgome!!

Tagged with:
 

12 Responses to Naminiai mėsainiai

  1. skirtumas says:

    Va, internetuose radau su kokiom bandelėm galima dar pabandyti: http://www.fazer.lt/PageFiles/54315/Sumustiniu%20bandele%203D.jpg
    Anos tiktų labai nes turi panašių savybių kaip tos E, nes orinės tokios ir be to dar daug skanesnės. Planuoju pasibandyti tokį varijantą.

    Dar mąstau kad gal įdomu būtu jautieną, jeigu jau nesendintą nusipirkus, pamarinuoti aluje su muskato riešutais šaldytuve bent vienai nakčiai.

  2. Arnas says:

    kaip bjauriai atrodo sitie 🙂

  3. marija says:

    labai skanu

  4. lola says:

    sveiki, aciu uz receptuka. o gal jau atejo laikas atskleisti ta intriga- koks gi tiksliai padaziukas naudojamas? as prie jusu aprasytu produktu (majonezo ir kecupo) pridejau garstyciu. O koks gi jusu originalusis padaziukas? :)))

  5. Ech, kad tik galečiau 🙁
    Problema ta, kad nuo manes receptą irgi slepia.

  6. martynas says:

    nesuprantu koks tikslas recepta i kapus nusinesti…maistas yra tam kad ji valgytum o ne sleptum

  7. Domas Jasiulionis says:

    skanus labai

  8. Domas Jasiulionis says:

    llllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  9. I padaza butinai deti: Avys ir česnakai ir baziliko! 🙂 visa paslaptis..

  10. I padaza butinai deti: + cesnaka ir bazilika! visa paslaptis…

  11. KaMato TaGido says:

    Irbpoto pora valandu krosiuka kaip minimus savaite 😀

  12. Tomas says:

    As i padaza dejau labai smulkiai supjaustitus marinuotus agurkelius is cesnako sultis gavosi lb skanus padazas ir sumustinis :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.