Polpette con Spaghetti

Arba spagečiai su mėsos kukuliais 🙂

Gana nesudėtingas patiekalas, gaminamas dviem etapais: pirma daromas pomidorų padažas, o gale iškepami mėsos kukuliai ir patroškinami.

Taigi, pirma ruošiame padažą. Smulkiai supjaustome vidutinį svogūną ir morką. Pakepiname alyvuogių aliejuje.

Dedame gerą saują smulkiai kapotų bazilikų ir pilame pusantro litro trintų pomidorų. Jei patiekalas ruošiamas vasarą, tai puikiai turėtų tikti pernokę saldūs pomidorai. Tereikia nulupti odelę (ji nusilups labai lengvai, jei pomidorus užpilsite verdančiu vandeniu). Dedame porą šaukštelių druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, galima įdėti šiek tiek kajeno miltelių. Pilame apie litrą vandens, viską užverdame, ugnį sumažiname iki minimumo ir uždengę paliekame burbuliuoti pusantros valandos, retkarčiais pamaišydami.

Metas kukuliams.

700gr jautienos faršo sumaišome su vandenyje mirkyta balta duona (pora riekelių), dideliu kiaušiniu, smulkiai kapotu nedideliu svogūnu ir čiobreliu, baziliku, petražolėmis, druska bei pipirais. Gerai išminkome ir pradedame volioti nedidelius, kokių trijų – keturių centimetrų pločio rutuliukus. Jų gausis gana nemažai.

Pagamintus kukulius dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol padažas baigs troškintis. Likus 15 minučių iki troškinimosi, kukulius išimame iš šaldytuvo ir pakepiname alyvuogių aliejuje.

Tada dedame į padažą ir troškiname apie pusę valandos.

Kol kukuliai troškinasi, išverdame spagečius.

Pateikiame padažu užpiltus spagečius.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.