Raudonųjų svogūnų čatnis

DSCN8019

Tai labiau priedas prie patiekalo, nei savarankiškas patiekalas. Tačiau labai skanu jį valgyti vieną, užsidėjus ant krekerio arba “duoniuko”.

Taigi, nulupame kokius 7 raudonuosius svogūnus. Supjaustome griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogiu aliejaus, dedame svogūnus, vieną lauro lapą ir kepiname kokias 30 minučių ant mažos ugnies, retkarčiais atsargiai pamaišydami.

DSCN7991DSCN8003DSCN8011

Pilame pusę stiklinės balzamiko acto ir pusę stiklinės rudo cukraus. Galima įberti šiek tiek džiovintos aštrios paprikos dribsnių. Troškiname ant lėtos ugnies retkarčiais pamaišydami kokias 30min, arba kol actas išgaruos.

Dedame į indelius, atvėsiname ir statome į šaldytuvą.

DSCN8019DSCN8022

Valgyti galima iš karto, tačiau kuo ilgiau pastovi, tuo skanesni darosi.

Tags :

About the Author

1 thought on “Raudonųjų svogūnų čatnis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.