Trinta vištienos sriuba

DSCN6369

Pamenu, vaikystėje mane vesdavosi į tokį vaikų restoraną – kavinę “Nykštukas”. Ir ten visada valgydavau trintą vištienos sriubą. Vadinosi ji “Gaidelis”.

“Nykštuko” jau seniai nebėra, na o sriubą reikėtų įamžinti.

Imame vieną vištos krūtinėlę, metame ją į puodą su vandeniu ir verdame kokias 20 minučių. Viską nupilame, mėsą nuplauname. Tokiu būdu nereikės budėti prie verdančio sultinio, nugriebinėti putų, ir pergyventi, kad jis gavosi neskaidrus. Įpilame pusę puodo vandens, dedame nuplautą vištos krūtinėlę, lauro lapą, porą šaukštelių druskos, keletą juodųjų pipirų ir verdame valandą. Mėsą ištraukiame.

Ant sviesto pekepiname vieną didelę supjaustytą morką bei vieną didelį svogūną. Viską beriame į sultinį ir verdame, kol morkos suminkštės.

DSCN6329DSCN6338DSCN6347

Susmulkiname vištieną ir beriame į sultinį. Paverdame dar kokias 10minučių.

Viską sutriname blenderiu.

DSCN6357

Pateikiame su paskrudinta šviesia duona.

DSCN6369

Valgome.

About the Author

1 thought on “Trinta vištienos sriuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.