DSCN6247

Netyčia užmačiau dokumentinį filmuką, kuriame buvo gaminamas šis patiekalas. Labai sudomino. Taigi:

Imame pusę kilogramo jautienos, avienos (arba maišome per pusę). Sumalame. Dedame vidutinį smulkiai pjaustytą svogūną. Šaukštelį druskos, šaukštelį malto kumino, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių, šaukštelį juodųjų bei aitriųjų pipirų. Beriame po saujelę smulkiai sukapotų petražolių ir kalendros lapelių.

DSCN6209

Viską gerai išminkome. Iš šio mišinio darome nedidelius (1.5-2cm) dydžio kukulius.

DSCN6212

Padažui supjaustome kilogramą pomidorų, prieš tai pašalinę sėklytes.

DSCN6211

Pomidorus dedame į gilesnę keptuvę (deja, specialaus molinio, šiam reikalui skirto indo nepavyko gauti). Ten pat krauname vieną smulkiai kapotą svogūną, porą susmulkintų česnako skiltelių, po pusantro šaukštelio kumino, druskos, saldžios paprikos bei pipirų, šiek tiek aitrios paprikos. Taip pat po pusę saujos kapotų petražolių bei kalendros. Įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Troškiname ant vidutinės ugnies apie 15min. Kai pomidorai suminkštėja, juos sutriname.

DSCN6217

Į padažą dedame mėsos kukulius, pilame apie pusę stiklinės vandens ir troškiname kokias 45 minutes. Įmušame 3 kiaušinius ir patroškiname dar 10 min. Prieš pat galą, keptuvę atidenkime ir leiskime padažui sutirštėti.

DSCN6221DSCN6240

Patiekalas pateikiamas tame pačiame inde, kuriame buvo gaminamas. Valgytojai su turkiška duona (arba paplotėliais) kabina maistą tiesiai iš keptuvės.

DSCN6247DSCN6249DSCN6251

Taigi, valgome.

Tagged with:
 

One Response to Marokietiškas mėsos kukulių troškinys (Kefta tagine)

  1. Loreta says:

    Atrodo labai skanus receptas, tikrai isbandysime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.