Landžiodamas po senovinius raštus radau tokį rusišką “nacionalinį” patiekaliuką.

O kadangi dabar grybų sezonas, tai jį netgi pavyko išbandyti.

Taigi susipjaustome kokius 10-15 baravykų.

Ant sviesto pakepame viena didelį smulkiai pjaustytą svogūną, kol šis paruduos.

Verčiame baravykus ir laukiame, ko išgaruos iš jų išsisunkęs vanduo.

Ant grybų supilame juostelėmis pjaustytas kokias šešias vidutinio dydžio bulves. Pagardiname druska ir pipirais. Sumažiname ugnį iki minimumo ir retkarčiais pavartydami kepame, kol bulvės suminkštės.

Patiekiame su marinuotais agurkais ir viskuo kitu, kas patinka.

Jei gaminsite tik grįžę iš grybų medžioklės, patiekaliukas bus dar skanesnis 🙂

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.