Kiniška jautienos sriuba

Kažkaip seniai nerašiau. Vis nerasdavau laiko. Taigi šiandien truputėli patuštinsiu fotoaparato atmintį.

Šios dienos projektukas – kiniška jautienos sriuba. Labai tinkantis patiekalas vėsiems vakarams.

Apie 600gr jautienos kumpio dedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame kokias 40min,  virimo metu nugriebiame putas. Mėsą išimame, nuplauname ir paliekame atvėsti.

Į kitą puodą dedame porą jautienos kauliukų su mėsa, taip pat įmetame nedidelę morką ir svogūną.

Uždengę verdame porą valandų. Nugriebiame susidariusias putas.  Kai sultinys nugaruoja, įpilame šiek tiek vandens. „galima naudoti sultinį, susidariusį verdant mėsą) Po poros valandų ištraukiame kaulus, morką ir svogūnus. Nedidelėmis juostelėmis supjaustome virtą jautieną. Dedame į sultinį. Ten pat įmetame smulkiai pjaustytą nedidelį svogūną, porą kapotų česnako skiltelių, vieną anyžiaus žvaigždutę, keletą perpjautų čili pipirų, gabalėlį imbiero,  šaukštą rudojo cukraus. Įpilame pusę stiklinės sauso balto vyno ir stiklinę lengvo sojų padažo. Uždengiame ir verdame apie pusantros valandos.

Sriubą užpilame ant virtų ryžių makaronų ir pabarstome kapotais svogūnų laiškais.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.