Netyčia pasisekė gauti gana didelę kaimišką vištą. Ilgai negalvojęs, nusprendžiau paruošti orkaitėje. Tačiau daryti standartinį variantą, kimštą slyvomis ir obuoliais kažkaip nekilo noro. Taigi, šį kartą kimšime ryžiais ir razinomis.

Vištą nuplauname, įtriname maltais juodais pipirais, druska ir šiek tik česnako. Padedame į šaldytuvą. Tegu marinuojasi bent porą valandų.

Stiklinę apvaliagrūdžių ryžių beriame į puodą, užpilame dviem stiklinėmis vandens. Verdame uždengę, kol vanduo nesusigers į ryžius ir šie nesuminkštės. Leidžiame atšalti.

Nulupame ir smulkiai supjaustome vidutinio dydžio svogūną. Jį lengvai pakepiname ant šaukštelio sviesto.

Ten pat beriame gerą saują razinų. Dar šiek tiek pakaitiname.

Svogūnus ir razinas sumaišome su ryžiais, beriame šaukštelį druskos ir nepilną šaukštelį maltos ciberžolės.

Šiuo mišiniu kemšame vištą. Po vištos krūtinėlės oda, pakišame porą šaukštelių atšildyto sviesto.

Kepame ant grotelių apie valandą – pusantros, 200C orkaitėje.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.