Skaniausios bandelės pasaulyje. Su mėsa, kopūstais arba grybais

Šį kartą būsiu tylus stebėtojas, nes virtuvėje kuičiasi Lina.

Taigi, pradėkime nuo įdarų.

Įdaras su kopūstais

Ant aliejaus pakepiname vieną susmulkintą vidutinio dydžio svogūną, kol jis taps “permatomu”. Ant viršaus verčiame smulkiai tarkuotą morką ir supjaustytą puselę nedidelio kopūsto. Dar šiek tiek pakepiname, tada įpilame stiklinę vandens ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname juodaisiais pipirais, druska ir mairūnu. Viską atidedame į šalį kol atšals.

Įdaras su mėsa

Sumaišome apie 200gr maltos kiaulienos ir 200gr. maltos jautienos. Keptuvėje apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, sudedame maltą mėsą. Kepame maišydami, kol mėsa šiek tiek paruduos. Įpilame pusę stiklinės vandes ir šiek tiek patroškiname. Vėl pagardiname mairūnais, druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.

Įdaras su grybais

Gerą saują džiovintų grybų (geriausiai baravykų) apverdame puode, nukošiame ir sumalame. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, suberiame maltus grybus. Palaikome ant ugnies maišydami kokias 2-3 minutes. Ant viršaus krauname virtus ryžius ir gerai išmaišome. Ryžių turėtų būti tiek pat, kiek grybų. Ryžiai sugeria drėgmę, kuria išskiria grybai, tai išgelbėja bandeles nuo sugriuvimo. Pagardiname druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.

Metas ruošti tešlą. Mums reikės:

0,5 kg miltų, 30g mielių, stiklinės pieno, vandens, 4 šaukštų aliejaus, 1 šaukštelio druskos, 1 šaukšto cukraus.

Šiltame piene ištirpiname mieles ir cukrų. Palaukiame, kol mielės ims putoti. 400g. miltų sumaišome su druska, aliejumi bei pieno ir mielių mišiniu.

Įpilame vandens tiek, kad tešla pasidarytu tiršta. Suberiame likusius miltus ir pradedame minkyti. Tešla turi nustoti lipti prie pirštų ir pasidaryti vienalytė. Iš tešlos padarome rutulį ir dubenyje pastatome tamsioje šiltoje vietoje valandai (kol tešla iškils).

Iškildintą tešlą iškočiojame į 2-3mm storio blyną. Supjaustome nedideliais kvardratukais (maždaug delno dydžio). Į kvardratuko vidų dedame šiek tiek įdaro ir gerai užlankstome. Neturi likti skylių. Bandeles statome ant miltais pabarstytos skardos, patepame kiaušinio plakiniu.

Kepame 180C orkaitėje apie 20-25min.

Pateikiame su sultiniu, arba vienas.

Valgome.

 

 

About the Author

3 thoughts on “Skaniausios bandelės pasaulyje. Su mėsa, kopūstais arba grybais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.