Darysime be avienos, nes jos nesugebėjome gauti. Taigi, imame 400gr. jautienos ir 400gr. riebesnės kiaulienos. Mėsą sumalame kartu su dideliu svogūnu. Dedame gerą žiupsnį druskos ir porą šaukštelių maltų juodųjų pipirų, nedidelę saują kapotų petražolių. Šiek tiek krapų. Įpilame pusę stiklinės vandens. Viską gerai išminkome.

Tešlai užviriname pusantros stiklinės vandens ir sumaišome su šaukšteliu druskos, valgomu šaukštu aliejaus ir pusantros stiklinės miltų. Maišome, kol gausis vienalytė masė “klijai”. “Klijus” atšaldome.

Į atšalusią masę pilame keturias stiklines miltų, įmušame kiaušinį. Gerai išminkome.

Iš nedidelio gabalėlio tešlos suvoliojame rutuliuką ir jį iškočiojame į apvalų, 1-1,5mm storio blyną. Į apatinę blyno dalį dedame nedidelį kiekį maltos mėsos, jį užlenkiame ir tešlos kraštus užspaudžiame šakute.

Paruošta čeburėką dedame į verdančius taukus (apie 180 laipsnių, jei tai gruzdintuvė). Kepame po trejetą minučių iš abiejų pusių.

Nusausiname nuo aliejaus pertekliaus.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.