Labai mandras media grotuvas

Tai va,

nusprendžiau, kad atėjo laikas namuosna įsigyti video grotuvą, nes senasis DVD jau nebedžiugino (grodavo tik kelis formatus, negalėdavai sumaitinti dideliu failų, nes suprasdavo tik USB raktus su FAT’u).

Ilgai ieškojau pagaminto varianto, o paskui nusprendžiau, kad gi vistik žymiai idomiau yra pasidaryti pačiam. Taigi, susiradau labiausiai patikusią MINI-ITX motininę (Asus AT3IONT-I DELUXE). Dėžutėje dovanų netgi valdymo pultelis buvo. Susiorganizavau per Ebay’u man patikusį korpusą su LCD ekraniuku.

Toliau viskas paprasta – Debian’as + XMBC. Reikia pastebėti, kad kompiuke esants ION video procesorius sugeba atkurti nestabdydamas tikrą bliurėjų (ne HD ripą, o originalų 40-50GB dydžio video), tuo tarpu pagrindinis CPU neapkraunamas visiškai.

Vaizdai:

 

About the Author

3 thoughts on “Labai mandras media grotuvas

    • Author gravatar

      Labai mandras media grotuvas- Super!Tikrai, tokio nenusipirksi!Ar priimat užsakymus klonuoti? Beje, kaip jo akustinės savybės?Jei klausyt , pvz. HD koncertų įrašus per audiofilišką stiprintuvą ir AS ?

    • Author gravatar

      Garso korta niekuom nezhiba, paprasta hi-definition audio plokste. Pliusas labiausia gal tame, kad yra stereo pajungimas “tulpemis”. Kas del klonavimo, daiktas nera labai “user friendly” kartais parametrus pasikonfiguruoti reikia, todel reikalingos shiokios tokios linux’o zhinios.
      dar vienas minusas – kaina. Dariausi vien del to, kad norejau tureti “savo” :). Bendroje sumoje atsistojo apie 1k litu.

    • Author gravatar

      o jei daryt deze kiek didesne (paprasta SFF ar microTower) ir paimt betkokia pigia ofisine M/B su HDMI? Su integruota, pvz, Intel HD seimos VGA. Arba seip sena PC su any VGA, kad pagal si benca butu ~100 morku:
      http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=ION&id=1515
      Aisku, reiktu dar prigriebt IR pulteli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.