Sakoma, kad tai bavarietiškas patiekalas. Kaip tiksliai yra, – nežinau, bet tikėsiu.

Kilogramą jautienos kumpio apkepiname aliejuje. Reikia apskrudinti visas mėsos puses.

Dedame į puodą, ant viršaus krauname supjaustytą didelę morką bei svogūną, keletą susmulkintų česnako skiltelių, gerą šaukštą pomidorų pastos, šaukštelį cinamono, porą šaukštelių druskos, lauro lapą.

Galima įmesti kelis aštrius pipiriukus. Viską užpilame dviem stiklinėmis obuolių sulčių ir dviem stiklinėmis vandens (mėsa turi būti pilnai apsemta).

Uždengiam ir troškinam keletą valandų (jei mėsa iš maksimos, pratęsiam troškinimą dar valanda – dviem).

Kai kumpis suminkštėja, išgriebiame ir uždengę padedame šiltai. Į puodą metame mažus šampinjonus be kotelių.

Pavirinam penketą minučių. Šampinjonus išgriebiame ir sudedame ant mėsos. Padidiname ugnį ir be perstojo maišydami, kad neprisviltų išgariname vandenį. Sutirštėjusį padažą pilame ant mėsos.

Pateikiame su šviežiomis salotomos ir (nebūtinai) bulvių koše.

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.