Tai, turbūt vienas paprasčiausių patiekalų, kuriuo galima pamaitinti didesnį būrį draugų.

Pradėkime nuo padažo. Žinoma, jeigu tikrai skubate, galite nusipirkti pomidorų pastos, į ją įdėti šiek tiek druskos, aitriųjų pipirų bei baziliko, arba netgi naudoti parduotuvinį pomidorų padažą. Tačiau mes laiko turime.

Taigi, imame kokius 6-7 vidutinio dydžio pomidorus, labiausiai tinka prinokę ir saldūs. Dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu.

Palaukiame minutę, – pomidorai pradės skilinėti. Nupilame vandenį ir juos nulupame.

Jeigu nesiskundžiate kantrybės stoka, pašalinkite sėklytes iš pomidorų. Supjaustome pomidorus smlkiais gabalėliais, metame į puodą, ten pat dedame keletą smulkiai pjaustytų nedidelių svogūnų, keletą šaukštelių cukraus, pora šaukštelių druskos bei pipirų, valgomąjį šaukštą raudonojo vyno acto, kokius 5 lapelius smulkiai kapoto baziliko.

Įjungiame ugnį ir palaukiame, kol viskas užvirs. Tuo metu susmulkiname 6 česnako skilteles, jas pakepiname alyvuogių aliejuje ir pilame į puodą (kartu su aliejumi).

Viską gerai permaišome, uždengiame ir sumažinę ugnį troškiname apie 3h.

Pabaigoje viską pertriname blenderiu ir maišydami kaitiname tol, kol padažas pasidarys tirštas ir kraštuose nesimatys skysčio.

Puodą statome į šaltą vandenį ir padažą atšaldome.

Puodelyje šilto vandens (neturėtų būti karštesnis už kūno temperatūrą) ištirpiname trečdalį pakelio šviežių mielių, dedame šaukštelį cukraus. Į didesnį indą pilame puse kilogramo miltų, dedame šauštelį druskos ir šaukšelį cukraus. Užpilame vandeniu su mielėmis, įpilame dar apie pusę puodelio vandens ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Minkome rankomis, kol tešla pasidarys vienąlytė ir kieta. Jei matote, kad trūksta vandens ar miltų – įdėkite daugiau. Indą su tešla uždengiame ir padedame į šiltą tamsią patalpa valandai, kol iškils.

Kepimo skardą ištepame aliejumi, apibarstome miltais. Dedame pusę tešlos ir gerai iškočiojame, kol ji padengs visa skardą. Tepame pomidorų padažą,

beriame apie 400gr fermentinio sūrio,

klojame pusantros saujos pjaustytu šampinjonų, vieną pjaustytą pomidorą, pusę pjaustytos paprikos, taip pat riekeles saliamio dešros (arba kumpio, – kas kam labiau patinka), apiberiame pjaustytomis džiovintomis slyvomis, galite padėti megstamų aitriųjų pipirų anksčių, pjaustytų alyvuogių.

Viską nuklojame keliomis saujomis fermentinio sūrio. Picoje didžioji dalis sūrio turi būti dedama apačioje, tada visi ingredientai, esantys viršuje apskrunda, o nesitroškina. Sūris, kurį dedame iš viršaus skirtas tik “surišti” produktus.

Picą dedame į 200C orkaitę ir kepame 20-25min.

Išėme palaikome 5minutes, kol šiek tiek atauš, tada supjaustome.

Valgome.

Tagged with:
 

3 Responses to Naminė pica su naminiu pomidorų padažu

  1. Vaida says:

    Sveiki, o i pada nereikia aliejaus? uztenka Miltu, stiklines vandens, ir mieliu? O mieles deti tas presuotas?

  2. Vaida says:

    Katik iskepiau.. ka padariau ne taip, kad padas gavosi traskus? ar toks ir turejo gautis? dejau kiek maziau miltu, ir viena puoduka vandens..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.