Imame kilogramą kiaulienos kumpio. Supjaustome dideliais 3-4 cm  gabaliukais.

Grūstuvėje sutriname 6 juodus pipirus, vieną anyžiaus ir vieną kardamono sėklą, nedidelį lauro lapą. Įdedame šaukštelį druskos, šaukštelį skysto medaus, porą valgomų šaukštų sojos.

Šį marinatą sumaišome su mėsa. Mėsą padedame porai valandų į šaldytuvą.

Gūstuvėje sutriname šaukštelį garstyčių sėklų, dedame porą šaukštelių raudonųjų čili pipirų, šaukštelį kajeno, įspaudžiame kokias 6 skilteles česnako. Ten pat dedame šaukštelį ciberžolės ir 2-3 šaukštelius kario miltelių. Deja pačiam kario pasidaryti neišėjo, – neradau kelių prieskonių parduotuvėje. Taigi teko naudoti parduotuvinį kario mišinį.

Susmulkiname 3 vidutinius svogūnus.

Juos pakepiname aliejuje, kol pasidarys permatomi.

Dedame savo kario mišinį ir šiek tiek pakeitiname, kol pradės sklisti aromatas.

Tada sudedame 3 smulkiai pjaustytus žalius aštriuosius pipirus, galima įdėti dar keletą džiovintų čili. Viską pakepiname apie 3 minutes, tada suverčiame mėsą.

Kepiname pamaišydami, kol išsiskirs sultys iš mėsos ir beveik nugaruos (apie 30min). Pilame litrą vištienos sultinio, taip pat 400gr neriebaus natūralaus jogurto. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant mažos ugnies apie 1,5 valandos.

Kai mėsa pasidaro minkšta, atidengiame ir išgariname vandens likučius. Karis turėtų būti gana tirštas.

Pateikiame su “Basmati” ryžiais.

Valgome.

Tagged with:
 

One Response to Indiškas karis su kiauliena

  1. bandziau bet isejo labai skystas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.