Kilogramą kiaulienos sprandinės supjaustome stambiais kubeliais (3-4cm).

Plonais griežinėliais supjaustome porą vidutinių svogūnų.

Į keptuvę įpilame stiklinę vandens. Į vandenį įdedame ketvirtį stiklinės palmių (arba paprasčiausio rusvo) cukraus. Be perstojo maišydami, ant vidutinės ugnies ištirpiname cukrų.

Sudedame mėsą bei svogūnus ir padidinę ugnį, apskrudiname mėsą.

Pilame apie pusę stiklines sojų padažo, porą šaukštų žuvies padažo, apie litrą vandens (kad apsemtų mėsą). Uždengę patroškiname 20min, tada atidengiame ir gariname vandeni apie valandą, retkarčiais pamaišydami.

Kai vandens beveik neliks, paragaujame mėsą, – jei trūksta druskos, įpilame dar šiek tiek sojos padažo. Vandens turi visai nebelikti, o mėsa apsitraukti saldžia plutele.

Pateikiame su ryžiais. Mėsą apibarstome džiovintais svogūnais ir petražolėmis.

Valgome.

Tagged with:
 

3 Responses to Karamelizuota kiauliena

  1. Kaip vandenyje galima apskrudinti mesa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.