Sveiki sulaukę naujųjų metų, mielieji blogo lankytojai! Linkime nebijoti eksperimentuoti ir gyventi skaniai :).

O naujų metų proga, vėl naikinsime šonkauliukų atsargas.

Imame apie du kilogramus kiaulienos šonkaulių. Supjaustome po vieną kauliuką. Viską sudedame į didėlesnį indą, įšspaudžiame porą citrinų ir užpilame vandeniu (pačias citrinas paliekame inde). Marinuojame keletą valandų.

Baigę marinavimą paskrudiname keptuvėje. Jeigu kiaulinas buvo riebus, kepame, kol išsilydys visi lašiniai.

Pakepintus šonkaulius dedame į storasienį puodą (labai gerai tinka kazanas). Užpilame trimis stiklinėmis Lambrusco vyno ir gariname ant aukštos ugnies, kol vynas išgaruos.

Tada ant viršaus metame keletą šakelių rozmarino, keturias sutraiškytas česnako skilteles, apie 400gr trintų pomidorų (ne pastos), porą šaukštelių saldžios paprikos miltelių, nedidelę saujelę ožragės.

Galima įmesti aštrių pipiriukų bei džiovintų pomidorų. Viską užpilame verdančiu vandeniu iki viršaus.

Uždengę troškiname ant žemos ugnies apie 20-30minučių. Tada atidengiame, ugnį pakeliame iki vidutinės, atsidarome alaus ir gariname apie porą valandų (arba, kol nebeliks skysčio).

Pateikiame su bulvių koše ir, jei turime raugintais kopūstais.

Valgome.

Jei po 10 minučių po pradėjimo valgyti, puodas atrodo taip:

reiškia, višskas pavyko 🙂

Naudotas šaltinis.

Tagged with:
 

6 Responses to Šonkauliai itališkai

  1. bat says:

    o tai koki tu guliasha megsti – vengrishka ar cekishka?

  2. lul says:

    o negalima alaus anksshchiau atsidaryt? o jei be alaus? tai nesigaus? 🙂

  3. Visaip galima 🙂 Taip kaip labiausiai patinka, svarbu, kad malonu ruošti būtų!

  4. Marius says:

    Pora klausimu:
    Kurioje proceso dalyje atsiranda druska? kazkaip nematau jos…..
    Kam reikia isgarinti lambrusco jei po to is karto pilamas vanduo vel ?
    Ir manau sonkauliai apkepa labai gerai ir paciam Kazane, kam dar keptuve terliot :)))

  5. Laba diena, Mariau.
    Atsakau:
    druskos tikrai nedėjome, nes trinti pomidorai buvo su druska, tačiau, ačiū už pastebėjimą, – taip druska turėtų būti dedama.
    Lambrusco garinama tam, kad dingtų alkoholis, mum jo tikrai nereikia – iš šio putojančio vyno pasiimame tik skonį ir saldumą.
    Kazane apkepti galima, tačiau labai mažais kiekiais, nes įdėjus visą mėsą, ji pradės troškintis savo sultyse. Tam ir yra naudojama pagalbinė priemonė – keptuvė. Nuriebalinimas ir apkepimas.

  6. Jolita ZzzZ says:

    Tobulas receptas, kito net nebandau 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.