Žaliasis karis

Na gerai, gerai. Gavosi jis nevisai žalias. Bet čia labiau ne technologinė problema, o pasigailėjimas žmonių, kurie negali aštriau valgyti.

Pirma pasiruošiame ryžius. Puode ištirpiname gabalėlį sviesto

ir supilame kokias 4-5 saujas ryžių. Geriausiai tinka basmati, tačiau jų neturėjom. Puikiai suėjo “Auksiniai”.

Ryžius pakepiname apie minutę ir užpilame vandeniu.

Vandens reikėtų tiek, kad apsemtų ryžius per du pirštus. Puodą uždengiame rankšluosčio ir dangčio kombinacija ir verdame ant mažos ugnies.

Eilė ruošti karį. Susipjaustome kelias ankštis čili pipiro, vieną citrinžolę (citrinžolę šiek tiek padaužome plokščiąja peilio dalimi, kad išsiskirtų sultys). Taip pat susmulkiname vieną svogūną ir vieną česnako skiltelę. Imame nedidelį gabalelį imbiero šaknies , jį tai pat supjaustome nedideliais kubeliais. Jei turime galangalo, jo įdedame panašų kiekį, kaip ir imbiero. Šiek tiek didesniais kubeliais supjaustome kokią pusę baklažano ir tiek pat cukinijos bei vieną/dvi vištienos krūtinėles.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir atsargiai suverčiame daržoves, imbierą, česnaką bei citrinžolę. Įdedame viena-du lauro lapelius.

Šiek teik apkepame ir dedame porą šaukštelų žalios kario pastos (pilna visose parduotuvėse). Kuo daugiau šaukštelių dėsite, tuo žalesnis karis gausis, tačiau taipogi aštresnis darysis patiekalas.

Viską išmaišome, dedame supjaustytą vištieną, maišome, kol vištiena iškeps. Pilame 400ml kokoso pieno. Palaukiame, kol viskas užvirs, sumažiname ugnį ir uždengę patroškiname keletą minučių. Patikriname, ar užtenka druskos.

Ryžiai jau turėtų būti išvirę, taigi, valgome.

Kokoso pienas savo riebumu naikina ilgalaikį aštrumo jausmą. Taigi, įsidėjus šaukštą kario į burną turėtų pasijusti aštruma, kuri po keliu akimirkų dingsta.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.