Canellonni

Praeitos savaites projektas: “Canellonni”.

Mums reikes:

2 didelių svogūnų, 2 dideliu saldžiųjų paprikų, kilogramo mėsos – mūsų atveju susimalėm jautienos ir kiaulienos mišinuka, nors geriausiai tiktų gryna jautiena, nes kiauliukas yra gana riebus ir išskiria nemazhai taukų, pusės litro neriebios grietinėlės, apie pusės kilogramo fermentinio sūrio, špinatų, druskos, pipirų, keletas skiltelių česnako, ir po didelį pundelį krapų bei petražolių (gali buti netgi keli pundeliai).

Pusę svogūno smulkiai supjaustome ir įmaišome i faršą. Ten pat įdedame duskos ir pipirų, bei smulkiai kapotus česnakus. Likusius svogūnus supjaustome plonais griežinėliais. Taip pat supjaustome ir saldžias paprikas. Įkaitiname aliejų keptuvėje, suverwiame svogūnus bei paprikas ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies, kol svogūnai pasidarys šiek tiek permatomi.

Supilame grietinėlę, išmaišome, dar labiau sumažiname ugnį, atidengiame ir paliekame burbuliuoti.

Į verdantį vandenį sumetame Cannelloni makaronus (vamzdelius) ir pavirname 2-4min, kol jie šiek tiek suminkštės. Nukošiame vandenį. Glima įlašinti porą lašelių aliejaus, kad makaronai nesuliptų.

Kepimo skardą ištepame aliejumi ir dedame faršu įkimštus Cannelloni.

Pasižiūrime, kas darosi keptuvėje, – jeigu grietinėlė sutirštėjo, vadiansi metas visa šitai pilti ant Cannelloni.

Viska uždengiame folija ir montuojame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 45ioms minutėms.

Kol viskas guli orkaitėje, susimulkiname petražoles ir krapus, susitarkuojame sūrį, atsidarome alaus ir laukiame.

Praejus duotajam laikui, nuimame foliją, ant viršaus sukrauname špinatus (šiuo atveju naudojome smulkalapius špinatus, – jei nepasiseks gauti tokiį, tai didesnius lapus paprasčiausiai reikėtų suplėšyti). Ant špinatų krauname sūrį, sumaišytą su sukapotomis žolelėmis. Esant norui, ispraudžiame aštrių pipirų ankštelių.

Viska grūdame į orkaitę ir kepam tol, kol sūris neparuduos.

Valgome 🙂

About the Author

8 thoughts on “Canellonni

Leave a Reply to Tadas Ustinavičius Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.