DSCN9046

Šis nuostabus prancūziškas patiekalas skanus tiek šiltas tiek ir šaltas. Dar skanesnis tampa, jei pašlakstai jį keliais lašais Tobasco padažo.

Pirma gaminame tešlą:

Sumaišome 50gr sviesto su 200gr miltų, beriame po nepilną šaukštelį druskos ir cukraus, dedame šaukštą grietinės, įmušame kiaušinį. Išminkome iki vienalytės masės. Šia tešla plonai išklojame kepimo formą ir statome į šaldymo kamerą.

DSCN9001DSCN9002

Kol tešla vėsta, smulkiai supjaustome nedidelį svogūną. Jį pakepiname ant sviesto.

DSCN9008

Dedame 300gr supjaustytų šampinionų.

DSCN9015

Juos pakepame tol, kol pradės ruduoti. Ant viršaus verčiame 400gr nuplautų špinatų, dedame žiupsnelį druskos ir pipirų, įtarkuojame šiek tiek muškato riešuto. Troškiname, kol špinatai suminkštės ir išgaruos vanduo.

DSCN9021

Kai tešla pilnai sušąla, ištraukiame ją iš šaldytuvo. Dedame sluoksnį tarkuoto Čedario sūrio (apie 200gr).

DSCN9028

Ant sūrio krauname grybus su špinatais.

DSCN9031

Viską uždengiame dar kokiu 150gr Čedario sūrio.

DSCN9033

Suplakame vieną kiaušinį su trečdaliu stiklinės pieno ir užpilame sūrį. Papuošiame plonomis paprikos juostelėmis.

DSCN9037

Kepame 195 laipsnių orkaitėje apie 40min. Iškepusį kišą ištraukiame ir leidžiame šiek tiek atvėsti.

DSCN9043DSCN9049DSCN9046

Valgome.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.