Jautienos ir “Guinness” alaus troškinys su virtinukais

Šiaip aš visada įtariai žiūriu į maisto gardinimus alumi, marinavimus majoneze ir acto garinimą. Tačiau, kaip sakoma, pabandyti reikia, o ir alus ne visai alus. Ir ką, – aš buvau teisus: gavosi labai neįtikėtinai skanu!

Imam kilogramą jautienos sprandinės, supjaustome 3-4 cm dydžio gabaliukais. Smulkiai supjaustome gabaliuką riebios rūkytos šoninės, metame ją į puodą ir kepame, kol lašinukai ištirps.

DSCN7809

Spirgučius išgraibome, o į pasilikusius karštus taukus metame jautieną. Apkepame iš visų pusių. Jautieną ištraukiame. Į tą patį puoda įpilame šiek tiek aliejaus ir jame pakepame du smulkintus svogūnus, kelis supjaustytus saliero stiebus. Įdedame kelias sukapotas česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepame. Dedam pusę stiklinės pomidorų pastos, pamaišome minutę.

DSCN7819

Pilame vieną skardinę “Guinness” alaus, išmaišome ir atgramdome prie puodo prikepusius daržovių bei mėsos likučius.

DSCN7820DSCN7823

Sumetame jautieną, pilame porą litrų jautienos sultinio. Įmetame lauro lapą. Įberiame šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Uždengę troškiname ant mažos ugnies porą valandų.

Supjaustome dvi dideles morkas ir vieną arba kelias kaliaropes. Metame į puodą ir troškiname dar valandą (arba kol daržovės suminkštės).

DSCN7834

Supjaustome kokius 7 šampinionus. Metame juos į troškinį ir verdame dar 20 min.

DSCN7844

Tuo metu pasigaminame virtinukus:

Pusantros stiklinės miltų sumaišome su ketvirčiu šaukštelio kepimo miltelių. Įberiame šaukštelį česnakų miltelių, du valgomuosius šaukštus sviesto, bei pusę stiklinės tarkuoto “Čedario” sūrio. Įpilame nepilną stiklinę pieno. Pagardiname žolelėmis – petražolėmis ir krapais.

Tešlą gerai išmaišome. Iš jos formuojame nedidelius rutuliukus (jie paskui labai stipriai padidės). Rutuliukus dedame į troškinį ir uždengę verdame apie pusę valandos.

DSCN7848DSCN7856

Pateikiame su cikorijų salotomis.

DSCN7860DSCN7862

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.