Pirma pasiruošiame tešlą:

1kg miltų suminkome su 200gr susmulkinto sviesto, šaukšteliu druskos ir cukraus. Gautą vienalytę masę dedame valandai į šaldytuvą.

Susmulkiname penkis vidutinio dydžio svogūnus. Juos dedame į neprisvylančią keptuvę ir kepiname, kol išsiskirs ir išgaruos sultys (aliejaus nereikia). Ant svogūnų dedame apie 200gr smulkintos rūkytos šoninės ir kepame, kol ši šiek tiek apskrus.

Keptuvę nuimame nuo ugnies ir leidžiame svogūnams ataušti.

Atvėsusią tešlą iškočiojame, išklojame ją kepimo skardą. Viršų uždengiame sviestiniu popieriumi, ant jo suberiame džiovintų žirnių, arba pupų (jie reikalingi tam, kad prispaustų tešlą šios apkepinimo metu ir ji nekiltų). Tešlą šauname i 180C orkaitę dvidešimčiai minučių.

Suplakame šešis kiaušinius, įdedame šaukštelį druskos ir juodųjų pipirų, šiek tiek muškato riešuto. Įmaišome kepintus svogūnus su šonine, bei apie 100gr Ementalio sūrio.

Kepimo skardą ištraukiame. Išimame žirnius ir supilame kiaušinių masę. Viršų apiberiame Ementalio sūriu (apie 100gr).

Kepame 180C orkaitėje apie 40 minučių.

Iškepę išimame iš orkaitės ir leidžiame pastovėti keliolika minučių.

Valgome.

 

Tagged with:
 

2 Responses to Svogūnų ir sūrio pyragas

  1. Eva Ma says:

    Gaila, kad nėra ''versija spausdinimui":)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.