Čili troškinys

Na, galų gale atėjo laikas ruošti čili.

Šį karta darėme su džiovintomis pupelėmis, taigi jas mirkėme visą parą (nors, kiek esu matęs, visi sako, kad užtenka 1-2 valandas). Pupelių reikės apie 3 stiklines.

Valandą prieš pradedant ruošimą, pupeles apverdame (neilgai, – apie 10-15min. jos turi likti kietokos), džiovintus aštriuosius pipirus užpilame karštu vandeniu. Jokiu būdu neviriname, nes jie gali karstelėti. Šiuo atveju naudojome: Habanero (tas raudonas šviežias), Cascabel (maži apvalūs), Pasilla (pats didžiausias per vidurį) bei Ancho Grande čiliukus.

Tam mums reikės 1,5-2kg jautienos (mes darėme su nugarine). Jautieną supjaustome nedideliais, kelių cm dydžio kubeliais (jokiu būdu nemalame!). Mėsą atidedame į šoną, sulupame kelis nedidelius svogūnus ir juos apkepame storasieniame puode.

Skrudinti nereikia, užtenka, kad svogūnai paruduotų. Ant viršaus suberiame supjaustytą jautieną ir kepiname toliau.

Pipirus perpjauname ir išimame sėklytes. Juos dedame į blenderį, įpilame apie pusę stiklinės vandens ir sumalame. Kai mėsa praranda savo rausvumą, ant jos pilame apie litrą jautienos sultinio bei po pipirų likusią sunką (išgraibę sėklytes, jei tokių yra), ten pat pilame sumaltus pipirus, pora šaukštelių druskos, nepilną šaukštelį malto kumino bei gerus du šaukštelius maltos saldžiosios paprikos. Įdedame vieną juostelę kartaus juodo šokolado.

Viską užviriname, uždengiame puodą ir troškiname apie valandą ant mažos ugnies retkarčiais pamaišydami. Praėjus valandai į troškinį įdedame kokį 150gr pomidorų pastos, beriame pupeles ir pripilame vandens iki viršaus.

Uždengiame ir troškiname dar apie 1,5 valandos, tada puodą atidengiame ir toliau gariname (tai užtruks apie keturiasdešimt minučių).

Pateikiame su balta duona. Labai tiko balta duona, pakepta orkaitėje su žolelių sviestu (kažkada buvome pasidarę paprasčiausią mišinuką – sviestas, petražolės, česnakas ir druska).

Reikia pastebėti, kad fotografuota buvo su blykste, todėl čili atrodo šviesiai raudonas. Tačiau iš tikrųjų jis gaunasi tamsus, beveik juodas.

Valgome.

About the Author

2 thoughts on “Čili troškinys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.