Kanarai

Na va, grįžau iš atostogų.

Pirmą kartą per kokius penkis metus taip gerai pailsėjau. Galiu save pasveikinti, kad visas dešimt atostogų dienų praledau be interneto. Tai yra mano absoliutus rekordas, galima dabar bus visiems girtis 🙂

Kaip jau matosi iš antraštės pavyko nusigrūsti iki Kanarų. Atostogavau Tenerifės saloje. Salų klimatas yra labai švelnus, vidutinė metinė temperatūra yra apie 24 laipsnius. Faktiškai ji nekinta nei žiemą nei vasarą. O ir dienos/nakties temperatūrinis skirtumas labai menkas.

Vandenyno vanduo gerokai per sūrus dažnam maudymuisi. Po kiekvieno pasiplaukiojimo tekdavo eiti po dušais.

Pats kurortas pritaikytas grynai Europos turistams. Tiksliau lankytojams iš Anglijos. Tai, tiesa nebuvo labai gerai. Aplinkui neradome faktiškai nė vieno autentiško restoranėlio, daugiausia mirgėjo angliškų greito maisto kavinių iškabos.

Tačiau problema greitai išsisprendė išsinuomavus automobilį ir pakilus gerą kilometrą į kalnus, toliau nuo turistų lankomų rajonų. Ten, mažuose kaimeliuose radome labai mielų šeimynių restoranėlių su vietiniais valgiais.

Tris dienas automobiliu tyrinėjome salą. Deja į Teidę (aukšciausias vulkano taškas) pakilti nepavyko. Bandėm du kartus, – vieną dieną pavėlavome ir jau viskas buvo uždaryta, o kitą – kilti sukliudė per stiprus vėjas.

Atostogomis likau labai patenkintas. Manau, išpuolus progai, reikės apsilankyti dar kartą.

Virš debesų Teidė

About the Author

1 thought on “Kanarai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.