Lula-kebab’ai

Po truputį ruošiamės vasarai – šiandien pabandysime Lula-kebab’us.

Pirmiausia pasigaminame pitas:

Stiklinėje šilto vandens ištirpiname šaukštelį cukraus ir šaukštelį mielių ir sumaišome su stikline miltų.  Pilame arbatinį šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštelį druskos. Dedame dar kokias 3-4 stiklines miltų. Tešla turėtų gautis minkšta. Pakildiname 30 minučių ir iš tešlos padarome stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus. Rutuliukus ištepame aliejumi ir pakildiname dar 30min. Iškilusius rutuliukus suplojame – turėtų gautis kokių 7 mm storio blynai. Blynus šaunam į 170C laipsnių orkaitę  7minutėms. Iškepusias pitas ištraukiame ir uždengiame, kad neapdžiūtų.

Imame kilogramą maltos veršienos, sumaišome ją su smulkiai kapotu aštriu pipiru, dedame gerą saują smulkintos kalendros, druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje iki geltonumo pakepame didelį, smulkiai pjaustytą svogūną. Jį taip pat sumaišome su veršiena.

Iš pagaminto faršo formuojame lula-kebabus. Juos sumauname ant medinių iešmelių, pašlakstome aliejumi. Kepame ant gerai įkaitusio grilio, apversdami kas 4-5 minutes.

Pateikiame su pitomis, šviežiomis salotomis,  ir tzadziki padažu. Mes tadziki gaminame iš graikiško jogurto, daug daug krapų, česnako, citrinos sulčių bei tarkuotų šviežių agurkų.

Dar labai puikiai tinka acte pamarinuoti svogūnai su kalendra ir granato sėklomis.

Valgome.

 

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.