Jautienos kryžmė raudoname vyne

DSCN7959

Patiekalui reikės poros gabaliukų jautienos kryžmės (po 300g kiekvienas).

Ruošiame marinatą:

Nedideliame puode porą minučių pakepiname žiupsnelį ožragės, juodųjų pipirų ir kalendros sėklų, nedidelę saujelę džiovintų čili pipiriukų bei keletą kadagių uogų. Prieskonius nestipriai sutriname. Užpilame porą stiklinių raudono sauso vyno, dedame porą valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus, keletą česnako skiltelių. Šakelę rozmarino. Šiuo marinatu užpilame mėsą ir marinuojame bent pusdienį (o geriausia visą parą).

DSCN7899DSCN7905DSCN7907

Įkaitiname grilį (arba storą ketaus keptuvę). Kiekvieną pusę kepame po 5 minutes. Jei labai karštas grilis, tada 3-4 minutes. Aš kepiau po 5 minutes ant ketaus keptuvės. Elektrinės kaitlentės padala – 8 iš 9. Nespaudžiame, nevartome. Paprasčiausiai užmetame ant grilio, padruskiname vieną pusę, susikišame rankas į kišenes ir laukiame. Apverčiame, – procesą su druska ir kišenėmis pakartojame.

DSCN7955

Marinato neišpilame. Pakaitiname kokias 10 minučių ant nedidelės ugnies. Jis bus neblogas padažas mėsai.

DSCN7922

Pakepintą mėsą vyniojame į foliją ir laikome kambario temperatūroje 15 minučių. Pjaustome plonomis riekelėmis.

DSCN795901

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.